Status - Covid19 Skrevet 14.04.2020
Stadig ingen åbning af klubben - men vi håber på en snarlig bedring af forholdene.
Kære alle medlemmer!

Kalenderen siger forår, vejret er godt, det hele peger i retning af en fantastisk sejlersæson! DESVÆRRE er vi som sejlklub også tacklet i knæ af den lille onde virus der spreder skræk og rædsel verden over.

Selvfølgelig rangerer vores aktiviteter ikke over liv og førlighed, og derfor følger vi som klub kravet om at indstille alle aktiviteter indtil vi får besked på at det er sikkert at starte igen.

Helt generelt er det OK at sejle og det er også OK at færdes i små grupper (under 10) med respekt for afstand. Dette kan praktiseres i privat regi og uden klubbens medvirken. Som klub kan vi blot opfordre til at gøre det med sikkerhed for øje og med omtanke.

I vil se mange sejlere på havnen og generel stor aktivitet fx i forbindelse med jollesejlads, klargøring og søsætning af kølbåde osv. Jeg vil blot slå fast at intet af dette sker i FS regi eller ved benyttelse af FS udstyr.

Heldigvis er sejlads en hobby der stadig i vid udstrækning kan dyrkes. Sammenligner vi os med andre aktiviteter har vi trods alt stadig gode muligheder for at nyde livet på vandet! Der er ingen tvivl om at sejltur bliver en attraktiv ferieform denne sommer, hvor de fleste ikke har mulighed for at rejse ud. Altså et privilegie vi skal nyde og værdsætte.

Men der er begrænsninger... vores klubhus må ikke benyttes, og det er af den helt åbenlyse grund at smitte sker ved kontakt. Derfor er håndvaske, toiletter, håndklæder - ja bare dørhåndtag - oplagte smittespredere især fordi vi ikke har daglig rengøring eller mulighed herfor.
Med hensyn til grejskure er adgang tilladt, blot kun een person ad gangen og kun for håndtering af eget udstyr/værktøj. Derudover må ingen af klubbens både - hverken følgebåde, joller eller kølbåde benyttes.

Lige så snart vi får mulighed for det, starter vi op igen. Der vil være tale om gradvis åbning således at udendørs aktiviteter i små grupper (fx skolesejlads, kapsejlads og ungdomstræning) starter først, og det meste af det sociale - altså grillarrangement ifm kapsejlads, fællesspisning for ungdom etc. - starter senere. Dansk Sejlunion og DIF fornhandler netop nu med myndighederne om dette, men det er endnu uklart hvornår og hvordan.

Vi bliver løbende orienteret af både DS, DIF og kommunen og vi vil løbende tilpasse os til de skiftende krav. Vi kan blot konstatere, at selvom det er træls, så er alle restriktionerne både fornuftige og nødvendige. Lad os håbe at den indsats vi lægger nu, bliver "betalt tilbage" med renter når røgen har lagt sig!!

Pas på jer selv derude!!

På bestyrelsens vejne

Nicolai Aistrup Pedersen